Zonder vrijwilligers
geen triathlon

Vrijwilliger worden?

Bekijk hier meer informatie over de werkzaamheden:

 

Meld je aan!

Vrijwilliger inschrijfbureau

Een leuke taak want je ziet alle deelnemers. De deelnemers komen de startnummers, batmuts en informatie bij u ophalen. Het inschrijfbureau komt binnen bij de GymXL, dus je staat droog en warm. De enveloppen met nummers en benodigdheden van de deelnemers staan klaar.

Vrijwilliger wisselzone bewaken
De wisselzone is alleen toegankelijk voor deelnemers. Om hierop toe te zien is er controle nodig. Ook controleert u de fietsen en startnummers als atleten de wisselzone verlaten. Om de wisselzone voor iedereen veilig te houden ziet u er op toe dat materialen netjes aan de kant liggen.

Vrijwilliger finish verzorging
Helemaal leeg gestreden en over de finish. Dat verdiend natuurlijk een beetje verzorging. U zorgt voor drinken en wat eten om de energie snel weer aan te vullen.

Opbouw vrijdag
Op vrijdag avond zetten we de wisselzone en de hekken klaar. Hier hebben we hulp bij nodig. We starten om 17.00 bij de Gym XL. Alle hulp is welkom!

Opbouw zaterdag ochtend
Ook zaterdag ochtend moet er nog veel gebeuren. Spandoeken ophangen, boeien plaatsen enz. Vanaf 7.00 starten we hiermee bij de Gym XL. Ook hier zijn alle handen welkom.

 

Vrijwilliger verkeersregelaar

De taak van de verkeersregelaar is om te zorgen dat het parcours veilig is voor deelnemers. Hierbij geef je informatie aan fietsers en auto’s die vragen hebben en wijs je atleten de goede richting op. Een mooie taak waar we niet zonder kunnen. Ondertussen kun je natuurlijk de atleten aanmoedigen.

Vrijwilliger drinken uitdelen
We gaan natuurlijk uit van mooi warm weer. Daar worden atleten dorstig van. Wilt u drinken uitdelen aan de atleten die langs rennen ( zowel sportdrank als water) meld u dan aan voor deze taak.

Vrijwilliger suppen op het zwemparcours
Naast de reddingsbrigade stelt Lake Side Sup een aantal supboards ter beschikking. U vaart mee met de zwemmers en let er op dat het goed gaat. Mocht het een zwemmer te zwaar worden kan deze even aan de plank hangen om op adem te komen. Mocht een zwemmer niet verder kunnen seint u de reddingsbrigade.