Deelnemersinfo
Alle info voor de deelnemers

Het doel: 5 juni 2021

Wat we willen: Een veilig evenement en een gave wedstrijd, waarin jullie de mogelijkheid hebben te laten zien wat je waard bent.

De uitdaging: Of en welke maatregelen en beperkingen er zijn weten we natuurlijk niet, maar we willen voorbereid zijn.

Waar we ons hard voor maken:

  1. Geen kosten voor atleten in geval van annulering.
  2. Een laagdrempelige wedstrijd. Dus geen mega hoge inschrijfkosten, het moet ook leuk zijn om het een keer te proberen!
  3. Jeugd. Zodat je op school kan zeggen dat je op triathlon zit !

Hou onze website in de gaten voor nieuws en updates.

 

 

Programma 2020

10.00 start STATER Olympische afstand serie 1 wedstrijdserie
10.45 start Olympische afstand serie 2
11.00 KIDS RUN 2.5KM
11.30 start Olympische afstand serie 3
11.40 start Olympische afstand trio’s en bedrijvenserie
12.50 OUDER/KIND mini triathlon
13.00 start jeugd mini triathlon
13.30 start OBV achtste afstand serie 1 wedstrijdserie
14.00 start achtste afstand serie 2
14.30 start achtste afstand serie 3
14.35 Start achtste afstand trio’s en bedrijventeams

Afstanden:

Olympische afstand:                      1500m zwemmen, 45km fietsen, 10km lopen
Jeugd & ouder/kind triathlon:  200m zwemmen, 12km fietsen, 2.5km lopen
Achtste afstand:                               500m zwemmen, 23km fitsen, 5km lopen
kidsrun                                                  2.5km lopen

Inschrijfbureau

Vanaf 8:30 kunt u uw startnummer en chip ophalen bij het inschrijfbureau. Het inschrijfbureau bevindt zich binnen in de Gym XL (Schiermonnikooghof 21).

Hier is ook de mogelijkheid tot omkleden en het achterlaten van spullen.

Ook kunt u hier nog een kopje koffie of tosti halen.

Zwemroute jeugd

Voor de jeugd hebben we een  heen en weer parcours  die éénmaal gezwommen moet worden.

 

Zwemroute 1/8ste afstand

Voor de achtste afstand een ronde van 500m die éénmaal gezwommen moet worden.

Zwemroute Olympische afstand

Voor de Olympische afstand is er een ronde van 1500m die éénmaal gezwommen moet worden.

Fietsroute

Het fietsparcours kent een aanlooproute via de Domstraat. Vervolgens gaat de ronde over de Palestinaweg richting Nijkerk om vervolgens langs de Bunschoterweg richting Bunschoten te fietsen. De deelnemers keren via het Nieuwe Laakpad terug richting Vathorst. De ronde dient voor de achtste afstand 2 maal gefietst te worden alvorens terug te keren naar de wisselzone. Deelnemers aan de Olympische afstand fietsen de ronde 4 maal. De jeugdwedstrijd fiets de ronde éénmaal. Het hele fietsparcours vindt plaats op verkeersluwe wegen en fietspaden. Let op: de fietsroute voor de OD = 45km en voor de achtste 23km. Iets lager dan gebruikelijk zodat we een veilige route kunnen maken.

Hardlooproute

Hier komt nog een update van het loopparcours. Het loopparcours kent een aanloop over de Terschellingkade en voor het station langs. Daarna volgen voor de achtste afstand 2 rondes en voor de Olympische afstand 4 rondes alvorens te finishen in het winkelhart van Vathorst. De jeugd loopt de ronde 1 maal.  Het loopparcours gaat over de brede stoepen van Vathorst. De route is iets verlengt ten opzichte van de route van 2019

STARTLIJSTEN

Vanaf 2 maanden voor de wedstrijd staan hier de startlijsten.

 

Uitslagen

Na afloop van de wedstrijd komen hier de uitslagen.

REGELEMENT

Lees hier de algemene voorwaarden

Lees hier de complete Nederlandse Triatlon Bond Reglementen NTB Reglement

https://www.triathlonbond.nl/over-ntb/reglementen/

TRAINING/CLINICS

Om te zorgen dat iedereen goed aan de start komt hebben we met de triathlon Vathorst een samenwerking met twee partijen die u kunnen gaan begeleiden naar een topprestatie:

De Gans sport

Om goed voorbereid aan de start te staan, biedt De Gans Sport verschillende begeleidingspakketten aan. De pakketten worden op maat gemaakt, dus geschikt voor beginnende én ervaren triathleten. Wil je weten welk pakket bij jou past, neem dan vrijblijvend contact op met De Gans Sport.

Go Nord Swimming

Zwemmen is techniek, maar hoe wordt je een betere zwemmer? En hoe kom je het water uit met genoeg energie om je op het fiets- en looponderdeel te doen gelden?

Hiervoor adviseren wij gedegen zwemtraining als voorbereiding op de triathlon Vathorst. Ga aan de slag met andere gemotiveerde triathleten van elk niveau om dat van jezelf te verbeteren. Dit doe je door één keer of vaker per week het bad in te duiken onder professionele begeleiding. Techniektips, conditieverbetering, core stability en snelheid. Alles komt aan bod om jezelf straks te verbeteren, maar ook te genieten van jouw eigen progressie op het prachtige zwemparcours.

Duik jij met GoNord het diepe in?

Stuur dan een mail naar coaching@gonord.nl.

Sailfish Wetsuit

In samenwerking met Sailfish/wetsuithuren.nl kan iedereen die deel neemt aan de triathlon in vathorst via onderstaande link voor slechts €25,- een wetsuit huren voor de wedstrijd. Deze zijn voor de start op te halen en na het evenement weer in te leveren. Al 12 jaar ervaring met het uitzoeken van de juiste pasvorm. Ideaal dus!

Klik hier om een wetsuit te huren.

Onder de 16 graden is een wetsuit verplicht.
Tussen de 16 en 22 graden is de keuze aan de atleet.
Boven de 22 graden is een wetsuit niet toegestaan.

Qwin

Tijdens de  Triatlon Vathorst zal QWIN twee drankposten verzorgen! QWIN is hét Nederlandse supplementenmerk voor iedere sporter. Supplementen die echt de support geven waar jouw lichaam om vraagt, zowel voor, tijdens als na je prestatie.

Langs het parcours van Triatlon Vathorst wordt QWIN PeptiPlus aangeboden. Deze effectieve alles-in-1 sportdrank helpt je om maximaal te presteren én snel te herstellen. Door de mix van peptides (speciaal bewerkte eiwitmix), koolhydraten en natuurlijke glutamine worden deze makkelijk en snel opgenomen door het lichaam. QWIN PeptiPlus stimuleert het prestatievermogen en vermindert het vermoeidheidsgevoel doordat het, al tijdens inspanning, koolhydraten en eiwitten aanvult. Bovendien bevordert het (spier)herstel na de inspanning en verhoogt het de weerstand. Dus pak je beker QWIN PeptiPlus bij de verzorgingsposten en zet je beste prestatie neer!

Sportmedisch onderzoek

 

Sporten is gezond en sport verkleind het risico op hart- en vaatproblemen.

Helaas kun je ook als sporter (ongemerkt) risicofactoren of afwijkingen aan het hart- en vaatstelsel hebben. Deze kunnen in de loop van de jaren ontstaan (meestal bij personen boven de 35 jaar) of aangeboren zijn (onder de 35 jaar). Wanneer er een vernauwing in een kransslagader aanwezig is of een aangeboren hartafwijking, dan hoef je daar niets van te merken. Onder zware omstandigheden, zeker als uitdroging of overhitting ook nog meespeelt kunnen deze onderliggende problemen zorgen voor ernstige situaties. Om deze reden verplichten veel sportbonden en organisaties van wedstrijden een periodiek sportmedisch onderzoek.

Voor deelname aan de Vathorst Triathlon is een sportmedische verklaring niet verplicht. Wel adviseren wij deelnemers om een afspraak te maken bij SMA Midden Nederland voor een sportmedisch onderzoek.

Klik  hier voor meer informatie.

Veiligheid

Tijdens het evenement zal EHBO aanwezig zijn. EHBO Hoogland zorgt voor 3 teams van 2 om het parcours te overzien. Er zal een centrale post ingericht worden bij de wisselzone. Een team zal beschikbaar zijn voor het fietsparcours en er is een biketeam voor het loopparcours. Daarnaast zal er samengewerkt worden met de Reddingsbrigade en Lake side Sup om de deelnemers te volgen op het zwemparcours.

Op het fietsparcours is conform de NTB richtlijnen een helm verplicht. Daarnaast houden deelnemers zich aan de geldende verkeersregels. Hierbij dienen de deelnemers goed rechts te houden. Omdat de ronde linksom gaat is er een minimaal aantal oversteekpunten. Op plekken waar de fietsers een andere weg oversteken komen verkeersregelaars om het verkeer in goede banen te leiden.

Op het loopparcours wordt ook gewerkt met vrijwilligers om de oversteekpunten te begeleiden. Daarnaast zal in het winkelhart een deel van het parcours afgezet worden met dranghekken. Hierin zal een oversteekplaats gemaakt worden voor het winkelend publiek.