Deelnemersinfo
Alle info voor de deelnemers

Bedankt voor een fantastische dag en jullie sportieve inzet!

Beoordeel de triathlon Vathorst

Klik hier om ons een beoordeling te geven.

Uitslagen:

De uitslagen vind je hier. 

Foto’s

Finish & Podium Foto’s – Priscillia Coopman

Deelnemer foto’s – Harry van ’t Veld

Fietsers serie 7 – Niek Verwoerd

Programma 2021

10.00 start Serie 1:  STATER Olympische afstand wedstrijdserie
10.45 start Serie 2: Olympische afstand recreatief  jachtstart
11.30 start Serie 3: Olympische afstand recreatief  jachtstart
12:15 start Serie 4: VAN GEET jeugd mini triathlon jachtstrart
12.30 start Serie 5: OBV achtste afstand wedstrijdserie
13.00 start Serie 6: achtste afstand  jachtstart
13.30 start Serie 7: achtste afstand  jachtstart

Afstanden:
Afwijkend van de inschrijfmodule. Het fietsen is iets verder zodat we een veilige ronde kunnen maken. 

Olympische afstand:                      1500m zwemmen, 45km fietsen, 10km lopen
Achtste afstand:                               500m zwemmen, 23km fietsen, 5km lopen
Jeugd Mini triathlon:                     250m zwemmen 12km fietsen, 2.5km lopen

Inschrijfbureau

Vanaf een uur voor uw eigen start kunt u uw startnummer ophalen. Dit doet u bij de inschrijftent. De wisselzone is vanaf 9:00 open.

Je laat je toegangsbewijs van testenvoortoegang.org zien voordat je het terrein op mag. Daarna ontvang je pas je startbewijs.

De horeca en kleedkamers van de GymXL zijn te gebruiken door deelnemers. Er is wel een maximaal aantal deelnemers dat tegelijk naar binnen mag.

Zwemroute jeugd

Voor de jeugd hebben we een  heen en weer parcours  die éénmaal gezwommen moet worden.

Zwemroute 1/8ste afstand

Voor de achtste afstand een ronde van 500m die éénmaal gezwommen moet worden.

Zwemroute Olympische afstand

Voor de Olympische afstand is er een ronde van 1500m die éénmaal gezwommen moet worden.

Fietsroute

Het fietsparcours kent een aanlooproute via de Domstraat. Vervolgens gaat de ronde over de Palestinaweg richting Nijkerk om vervolgens langs de Bunschoterweg richting Bunschoten te fietsen. De deelnemers keren via het Nieuwe Laakpad terug richting Vathorst. De ronde dient voor de achtste afstand 2 maal gefietst te worden alvorens terug te keren naar de wisselzone. Deelnemers aan de Olympische afstand fietsen de ronde 4 maal. De jeugdwedstrijd fiets de ronde éénmaal. Het hele fietsparcours vindt plaats op verkeersluwe wegen en fietspaden. Let op: de fietsroute voor de OD = 45km en voor de achtste 23km. Iets lager dan gebruikelijk zodat we een veilige route kunnen maken.

Hardlooproute

Update van het loopparcours:

In verband met veiligheidsredenen en het corona proof maken van de wedstrijd is er een nieuw loopparcours. We gaan niet de wijk in (helaas) maar lopen een heen en weer parcours (2.5km) via de Domstraat op de Vliersteeg richting Nijkerk.
Deelnemers van de Olympische afstand lopen de ronde 2 maal.
Deelnemers van de achtste afstand lopen de ronde 1 maal.
Deelnemers aan de jeugdserie krijgen een keerpunt halverwege.

REGELEMENT

Lees hier de algemene voorwaarden en ons privacy regelement

Lees hier de complete Nederlandse Triatlon Bond Reglementen NTB Reglement

https://www.triathlonbond.nl/over-ntb/reglementen/

Sailfish Wetsuit

In samenwerking met Sailfish/wetsuithuren.nl kan iedereen die deel neemt aan de triathlon in vathorst via onderstaande link voor slechts €25,- een wetsuit huren voor de wedstrijd. Deze zijn voor de start op te halen en na het evenement weer in te leveren. Al 12 jaar ervaring met het uitzoeken van de juiste pasvorm. Ideaal dus!

Klik hier om een wetsuit te huren.

Onder de 16 graden is een wetsuit verplicht.
Tussen de 16 en 22 graden is de keuze aan de atleet.
Boven de 22 graden is een wetsuit niet toegestaan.

Qwin

Tijdens de  Triatlon Vathorst zal QWIN twee drankposten verzorgen! QWIN is hét Nederlandse supplementenmerk voor iedere sporter. Supplementen die echt de support geven waar jouw lichaam om vraagt, zowel voor, tijdens als na je prestatie.

Langs het parcours van Triatlon Vathorst wordt QWIN PeptiPlus aangeboden. Deze effectieve alles-in-1 sportdrank helpt je om maximaal te presteren én snel te herstellen. Door de mix van peptides (speciaal bewerkte eiwitmix), koolhydraten en natuurlijke glutamine worden deze makkelijk en snel opgenomen door het lichaam. QWIN PeptiPlus stimuleert het prestatievermogen en vermindert het vermoeidheidsgevoel doordat het, al tijdens inspanning, koolhydraten en eiwitten aanvult. Bovendien bevordert het (spier)herstel na de inspanning en verhoogt het de weerstand. Dus pak je beker QWIN PeptiPlus bij de verzorgingsposten en zet je beste prestatie neer!

Sportmedisch onderzoek

Sporten is gezond en sport verkleind het risico op hart- en vaatproblemen.

Helaas kun je ook als sporter (ongemerkt) risicofactoren of afwijkingen aan het hart- en vaatstelsel hebben. Deze kunnen in de loop van de jaren ontstaan (meestal bij personen boven de 35 jaar) of aangeboren zijn (onder de 35 jaar). Wanneer er een vernauwing in een kransslagader aanwezig is of een aangeboren hartafwijking, dan hoef je daar niets van te merken. Onder zware omstandigheden, zeker als uitdroging of overhitting ook nog meespeelt kunnen deze onderliggende problemen zorgen voor ernstige situaties. Om deze reden verplichten veel sportbonden en organisaties van wedstrijden een periodiek sportmedisch onderzoek.

Voor deelname aan de Vathorst Triathlon is een sportmedische verklaring niet verplicht. Wel adviseren wij deelnemers om een afspraak te maken bij SMA Midden Nederland voor een sportmedisch onderzoek.

Klik  hier voor meer informatie.

Veiligheid

Tijdens het evenement zal EHBO aanwezig zijn. EHBO Hoogland zorgt voor 3 teams van 2 om het parcours te overzien. Er zal een centrale post ingericht worden bij de wisselzone. Een team zal beschikbaar zijn voor het fietsparcours en er is een biketeam voor het loopparcours. Daarnaast zal er samengewerkt worden met de Reddingsbrigade en Lake side Sup om de deelnemers te volgen op het zwemparcours.

Op het fietsparcours is conform de NTB richtlijnen een helm verplicht. Daarnaast houden deelnemers zich aan de geldende verkeersregels. Hierbij dienen de deelnemers goed rechts te houden. Omdat de ronde linksom gaat is er een minimaal aantal oversteekpunten. Op plekken waar de fietsers een andere weg oversteken komen verkeersregelaars om het verkeer in goede banen te leiden.

Op het loopparcours wordt ook gewerkt met vrijwilligers om de oversteekpunten te begeleiden. Daarnaast zal in het winkelhart een deel van het parcours afgezet worden met dranghekken. Hierin zal een oversteekplaats gemaakt worden voor het winkelend publiek.