Deelnemersinfo
Alle info voor de deelnemers

Nieuws update 10-6-2021

  • Het ziet er goed uit voor de triathlon Vathorst. Als plannen voor de versoepelingen doorgaan kunnen we op 3 juli om 10:00 los.
  • Houdt er wel rekening mee dat het kan zijn dat je vooraf getest moet worden en dat je alleen deel mag nemen met een negatieve test van https://www.testenvoortoegang.org/
    Dit is nog niet zeker, maar als dit een voorwaarde is die de overheid stelt heb je straks een negatief testbewijs nodig van minder dan 40 uur oud om deel te kunnen nemen.
  • Of publiek is toegestaan is weten we nog niet.
  • Alle series (behalve Jeugd) zitten vol. We krijgen veel aanvragen voor een wachtlijst. Omdat we gebonden zijn aan maximale aantallen hebben we geen wachtlijst. Soms meld er iemand af die helaas geblesseerd is en is er dus een plekje vrij. Wie dat plekje het eerst ziet heeft geluk. Houdt de website en inschrijving dus in de gaten.
  • De komende weken zullen we jullie op de hoogte houden van de vorderingen. Houdt daarvoor onze website, facebook, twitter en instagram in de gaten.

 

Programma 2021

10.00 start STATER Olympische afstand wedstrijdserie
10.45 start  Olympische afstand recreatief serie 1 jachtstart
11.30 start Olympische afstand recreatief serie 2 jachtstart
12:00 start Olympische afstand trio’s en bedrijvenserie jachtstart
12:15 start VAN GEET jeugd mini triathlon jachtstrart
12.30 start OBV achtste afstand wedstrijdserie
13.00 start achtste afstand serie 1 jachtstart
13.30 start achtste afstand serie 2 jachtstart
14.00 Start achtste afstand trio’s en bedrijventeams jachtstart

Afstanden:
Afwijkend van de inschrijfmodule. Het fietsen is iets verder zodat we een veilige ronde kunnen maken. 

Olympische afstand:                      1500m zwemmen, 45km fietsen, 10km lopen
Achtste afstand:                               500m zwemmen, 23km fietsen, 5km lopen
Jeugd Mini triathlon:                     250m zwemmen 12km fietsen, 2.5km lopen

Inschrijfbureau

Vanaf een uur voor uw eigen start kunt u uw startnummer ophalen. Dit doet u bij de inschrijftent..

In tegenstelling tot andere jaren zal de GymXL locatie binnen niet beschikbaar zijn. Er is hier dus geen mogelijkheid tot omkleden of douchen. Ook zal de horeca niet open zijn. Zorg zelf voor eten en drinken.

Zwemroute jeugd

Voor de jeugd hebben we een  heen en weer parcours  die éénmaal gezwommen moet worden.

Zwemroute 1/8ste afstand

Voor de achtste afstand een ronde van 500m die éénmaal gezwommen moet worden.

Zwemroute Olympische afstand

Voor de Olympische afstand is er een ronde van 1500m die éénmaal gezwommen moet worden.

Fietsroute

Het fietsparcours kent een aanlooproute via de Domstraat. Vervolgens gaat de ronde over de Palestinaweg richting Nijkerk om vervolgens langs de Bunschoterweg richting Bunschoten te fietsen. De deelnemers keren via het Nieuwe Laakpad terug richting Vathorst. De ronde dient voor de achtste afstand 2 maal gefietst te worden alvorens terug te keren naar de wisselzone. Deelnemers aan de Olympische afstand fietsen de ronde 4 maal. De jeugdwedstrijd fiets de ronde éénmaal. Het hele fietsparcours vindt plaats op verkeersluwe wegen en fietspaden. Let op: de fietsroute voor de OD = 45km en voor de achtste 23km. Iets lager dan gebruikelijk zodat we een veilige route kunnen maken.

Hardlooproute

Hier komt nog een update van het loopparcours. 

In verband met de veiligheid van de looproute en de locatie van de finish in een winkelcentrum wordt er gekeken of er aanpassingen nodig zijn in de looproute. Zodra de definitieve route vast ligt communiceren we die hier.

STARTLIJSTEN

Vanaf 2 maanden voor de wedstrijd staan hier de startlijsten.

Uitslagen

Na afloop van de wedstrijd komen hier de uitslagen.

REGELEMENT

Lees hier de algemene voorwaarden en ons privacy regelement

Lees hier de complete Nederlandse Triatlon Bond Reglementen NTB Reglement

https://www.triathlonbond.nl/over-ntb/reglementen/

TRAINING/CLINICS

Om te zorgen dat iedereen goed aan de start komt hebben we met de triathlon Vathorst een samenwerking met twee partijen die u kunnen gaan begeleiden naar een topprestatie:

De Gans sport

Om goed voorbereid aan de start te staan, biedt De Gans Sport verschillende begeleidingspakketten aan. De pakketten worden op maat gemaakt, dus geschikt voor beginnende én ervaren triathleten. Wil je weten welk pakket bij jou past, neem dan vrijblijvend contact op met De Gans Sport.

Go Nord Swimming

Zwemmen is techniek, maar hoe wordt je een betere zwemmer? En hoe kom je het water uit met genoeg energie om je op het fiets- en looponderdeel te doen gelden?

Hiervoor adviseren wij gedegen zwemtraining als voorbereiding op de triathlon Vathorst. Ga aan de slag met andere gemotiveerde triathleten van elk niveau om dat van jezelf te verbeteren. Dit doe je door één keer of vaker per week het bad in te duiken onder professionele begeleiding. Techniektips, conditieverbetering, core stability en snelheid. Alles komt aan bod om jezelf straks te verbeteren, maar ook te genieten van jouw eigen progressie op het prachtige zwemparcours.

Duik jij met GoNord het diepe in?

Stuur dan een mail naar coaching@gonord.nl.

Sailfish Wetsuit

In samenwerking met Sailfish/wetsuithuren.nl kan iedereen die deel neemt aan de triathlon in vathorst via onderstaande link voor slechts €25,- een wetsuit huren voor de wedstrijd. Deze zijn voor de start op te halen en na het evenement weer in te leveren. Al 12 jaar ervaring met het uitzoeken van de juiste pasvorm. Ideaal dus!

Klik hier om een wetsuit te huren.

Onder de 16 graden is een wetsuit verplicht.
Tussen de 16 en 22 graden is de keuze aan de atleet.
Boven de 22 graden is een wetsuit niet toegestaan.

Qwin

Tijdens de  Triatlon Vathorst zal QWIN twee drankposten verzorgen! QWIN is hét Nederlandse supplementenmerk voor iedere sporter. Supplementen die echt de support geven waar jouw lichaam om vraagt, zowel voor, tijdens als na je prestatie.

Langs het parcours van Triatlon Vathorst wordt QWIN PeptiPlus aangeboden. Deze effectieve alles-in-1 sportdrank helpt je om maximaal te presteren én snel te herstellen. Door de mix van peptides (speciaal bewerkte eiwitmix), koolhydraten en natuurlijke glutamine worden deze makkelijk en snel opgenomen door het lichaam. QWIN PeptiPlus stimuleert het prestatievermogen en vermindert het vermoeidheidsgevoel doordat het, al tijdens inspanning, koolhydraten en eiwitten aanvult. Bovendien bevordert het (spier)herstel na de inspanning en verhoogt het de weerstand. Dus pak je beker QWIN PeptiPlus bij de verzorgingsposten en zet je beste prestatie neer!

Sportmedisch onderzoek

Sporten is gezond en sport verkleind het risico op hart- en vaatproblemen.

Helaas kun je ook als sporter (ongemerkt) risicofactoren of afwijkingen aan het hart- en vaatstelsel hebben. Deze kunnen in de loop van de jaren ontstaan (meestal bij personen boven de 35 jaar) of aangeboren zijn (onder de 35 jaar). Wanneer er een vernauwing in een kransslagader aanwezig is of een aangeboren hartafwijking, dan hoef je daar niets van te merken. Onder zware omstandigheden, zeker als uitdroging of overhitting ook nog meespeelt kunnen deze onderliggende problemen zorgen voor ernstige situaties. Om deze reden verplichten veel sportbonden en organisaties van wedstrijden een periodiek sportmedisch onderzoek.

Voor deelname aan de Vathorst Triathlon is een sportmedische verklaring niet verplicht. Wel adviseren wij deelnemers om een afspraak te maken bij SMA Midden Nederland voor een sportmedisch onderzoek.

Klik  hier voor meer informatie.

Veiligheid

Tijdens het evenement zal EHBO aanwezig zijn. EHBO Hoogland zorgt voor 3 teams van 2 om het parcours te overzien. Er zal een centrale post ingericht worden bij de wisselzone. Een team zal beschikbaar zijn voor het fietsparcours en er is een biketeam voor het loopparcours. Daarnaast zal er samengewerkt worden met de Reddingsbrigade en Lake side Sup om de deelnemers te volgen op het zwemparcours.

Op het fietsparcours is conform de NTB richtlijnen een helm verplicht. Daarnaast houden deelnemers zich aan de geldende verkeersregels. Hierbij dienen de deelnemers goed rechts te houden. Omdat de ronde linksom gaat is er een minimaal aantal oversteekpunten. Op plekken waar de fietsers een andere weg oversteken komen verkeersregelaars om het verkeer in goede banen te leiden.

Op het loopparcours wordt ook gewerkt met vrijwilligers om de oversteekpunten te begeleiden. Daarnaast zal in het winkelhart een deel van het parcours afgezet worden met dranghekken. Hierin zal een oversteekplaats gemaakt worden voor het winkelend publiek.